ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.กาญจนา นาคประสม
Assistant Professor Dr. Kanjana Narkprasom
ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.กาญจนา นาคประสม

Education:
- Ph.D. Food Processing, National Pingtung University of Science and Technology
- M.Eng Food Engineering. King Mongkut University Thonburi
- B.S. Food Industrial Technology. Maejo University
Area of expertise:
- Food process design and procedure for sterilization
- Thermal processing of foods
- Quality control system for food industry
- Modeling for optimization of wine processing
- Chemical kinetics in food processing
- Pigment extraction from natural produces
International Publications
- Narkprasom Kanjana, Su Wei-Lin, Cheng Ming-Yueh, Wang Shao-Pin, Hsiao ShuMien and Tsai Pi-Jen. (2012). Relative effects of alcohol and pH on betacyanin stability in aqueous Djulis extracts and their color qualities after organic acid addition. Journal of Food Quality, 35(4), 283-291.
- Narkprasom Kanjana, Wang Shao-Pin, Hsiao Shu-Mien and Tsai Pi-Jen. (2012). Kinetics of color loss of Djulis (Chenopodium formosanum Koidz.) extracts during storage in different concentrations of alcohol and temperature. APCBEE Procedia, 2, 32-36. (ISSN: 2212-6708)
- Narkprasom Kanjana, Tsai Pi-Jen. (2013). Effect of ascorbic acid on the Djulis pigment in alcohol model system with different temperature. Advanced Science Letters, 19(3), pp 3119-3121
National Publications
- กาญจนา นาคประสม, หยาดฝน ทนงการกิจ, ภานาถ แสงเจริญรัตน์ และนักรบ นาคประสม. (2562) การหาสภาวะที่เหมาะสมในการสกัดสารฟีนอลิกทั้งหมดจากเมล็ดลาไยโดยวิธีไมโครเวฟ. วารสารวิทยาศาสตร์บูรพา, 24(1), 48-63.
- สุภิญญา สุยะเหล็ก, สมเกียรติ จตุรงค์ล้าเลิศ, ดวงพร อมรเลิศพิศาล, นักรบ นาคประสม และ กาญจนา นาคประสม. (2562). การเอนแคปซูเลชันสารสกัดจากปลีกล้วยด้วยการทาแห้งแบบพ่นฝอย. วารสารวิทยาศาสตร์บูรพา, 25(2), 448-463.
- นฤมล บุญมี, นักรบ นาคประสม, ชนวัฒน์ นิทัศน์วิจิตร, พัฒนา เฟื่องฟู, จริยาพร สังข์ภิรมย์ และกาญจนา นาคประสม. (2562). การหาสภาวะที่เหมาะสมต่อการผลิตกรดอะซิติกในระหว่างกระบวนการหมักน้าส้มสายชูจากเนื้อผลกาแฟ. วารสารวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี, 27(6), 1038-1053.
- กาญจนา นาคประสม, จตุรภัทร วาฤทธิ์, อุมาพร อุประ, หยาดฝน ทนงการกิจ และ นักรบ นาคประสม. (2560). สภาวะที่เหมาะสมในการสกัดสารประกอบฟีนอลิกรวมจากดอกบัว หลวง โดยใช้เทคนิคสกัดด้วยไมโครเวฟ. วารสารวิทยาศาสตร์ มข. 45(2), 328-342.