Become a Doctor in ​Food Engineering

Doctoral Program (D.Eng) in Food Engineering
หลักสูตรปริญญาเอก ​สาขาวิศวกรรมอาหาร

เรามุ่งเน้นการสร้างนักวิจัยระดับสูงที่สามารถวิเคราะห์ปัญหา และประยุกต์องค์ความรู้ เพื่อสังเคราะห์ทฤษฎีใหม่หรือแนวทางการแก้ปัญหาเชิงลึก ที่สามารถแก้ปัญหาของการออกแบบเครื่องจักรกลหรือกระบวนการเพื่อแปรรูปอาหาร รวมไปถึงการออกแบบโรงงานอาหารที่ต้องใช้ความรู้เชิงลึกจากการสังเคราะห์ความรู้ ผสมผสานด้านวิศวกรรมศาสตร์ และวิทยาศาสตร์การอาหาร
The Doctoral Food Engineering program (D.Eng) focuses on creating a high-level researcher trained for 21st century skills to achieve the complex problem solving and critical thinking. An novel knowledge in recent engineering techniques will be researched to synthesize new theories or in-depth solutions to solve the problem related to mechanical design or process for food processing which is an integrated areas between engineering and science.​

รายละเอียดหลักสูตร
Program Specifications

Plan 1.1 Research-directed program Master intake

  • Plan 1.1 for applicant with Master degree holder
  • Emphasis on research-directed program to create a novel knowledge in food engineering
  • Program with Dissertation only: 36 credits
  • Additional non-credit courseworks: 7 credits
  • Study program duration: 3 years
  • Maximum study period: 6 years

Plan 2.1 Research and coursework program Master intake

  • Plan 2.1 for applicant with Master degree holder
  • Emphasis on research plus coursework program to develop advanced academic and professional knowledge in food engineering
  • Program with 12 credit-courseworks and 36 credit-dissertation
  • Additional non-credit courseworks: 7 credits
  • Study program duration: 3 years
  • Maximum study period: 6 years​

ผลลัพธ์การเรียนรู้ของหลักสูตร
Program Learning Outcomes

เพื่อเป็นนักวิจัยเชี่ยวชาญ สามารถสังเคราะห์องค์ความรู้ขั้นสูงในงานระบบด้านวิศวกรรมอาหาร ที่ตอบสนองต่ออุตสาหกรรมอาหารที่เป็นมิตรต่อสิ่งแวดล้อมในระดับสากล
​To be an expertized researcher capable to synthesize a novel knowledge in food engineering systems for the Green, Organic and Eco-friendly food industies at international level

PLO 1 Practice of profession with thorough understanding of cultural diversity, morality and ethics, Teamwork, Multidiscipline

​PLO 2 Synthesis of novel knowledge in food engineering systems

PLO  3  Intensification of engineering research skills through global food system context

​PLO 4 Immersion of Green, Organic Eco-friendly research mindset leading to better impact on food industry

ค่าธรรมเนียมการศึกษา
​Tuition fee

Tuition fee of 30,000 THB per semester
Estimated program tuition fee in total of 180,000 THB 

ดาวน์โหลดเอกสารหลักสูตร
Download Program Documents