Become a Master in Food Engineering
Master Program (M.Eng) in Food Engineering
หลักสูตรปริญญาโท วิศวกรรมอาหาร
เราพัฒนาบัณฑิตปริญญาโทให้สามารถสร้างองค์ความรู้ใหม่จากงานวิจัยด้านวิศวกรรมอาหาร
เพื่อให้เกิดประโยชน์แก่สังคมและประเทศชาติ
We develop master student capable to create a new knowledge from food engineering research
that benefit to Thai society and the nation
รายละเอียดหลักสูตร
Program Specifications
Plan A.1 Research-directed program
- For applicant with Bachelor holders
- Emphasis on develop the advance researching skill
- Program with Thesis only: 36 credits
- Additional non-credit coursework: 7 credits
- Study program duration: 2 years
- Maximum study period: 4 years
Plan A.2 Research and courseworks program
- For applicant with Bachelor holder
- Emphasis on researching new knowledge for develop skill to be advance researcher
- Program with 24 credit-courseworks and 12 credit-thesis
- Additional non-credit coursework: 7 credits
- Study program duration: 2 years
- Maximum study period: 4 years
ผลลัพธ์การเรียนรู้ของหลักสูตร
Program Learning Outcomes
(Ethics in Food Engineering profession)
PLO 2 สามารถวิเคราะห์ วางแผน และแก้ไขปัญหาในงานอุตสาหกรรมแปรรูปอาหารที่ซับซ้อน ด้วยการเทคนิค วิทยาการ และนวัตกรรมการแปรรูปอาหารสมัยใหม่
(Complex problem analysis & solving in Food Industry using novel knowledge and innovation)
PLO 3 สามารถสื่อสารองค์ความรู้ทางวิศวกรรมอาหาร ในการปฏิบัติงานหรือการเผยแพร่แก่สังคม ด้วยทักษะการเขียนและการนำเสนอทางวิชาการที่ดีในระดับนานาชาติ
(Communication of Food Engineering knowledge two language skilling, writing and presentation)
PLO 4 สามารถวิจัย พัฒนา หรือออกแบบระบบทางวิศวกรรมขั้นสูง หรือผลิตภัณฑ์อาหารเชิงนวัตกรรม ด้วยหลักคิดเชิงวิพากษ์ได้อย่างเป็นระบบ
(Research capability on Food Innovation for food industry/system designing for professional career with critical thinking skill)
PLO 5 สามารถประยุกต์แนวคิดการจัดการ และการประกอบการ เพื่อพัฒนาวิชาชีพวิศวกรรมอาหาร หรือเพื่อเสริมการวิจัยและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารเชิงนวัตกรรมเป็นมิตรต่อสิ่งแวดล้อม
(GO-ECO) (Management and Entrepreneurship for Food Engineering profession to promote research in GO-ECO food innovation)

ค่าธรรมเนียมการศึกษา
Tuition fee
Tuition fee of 20,000* THB per semester (approximately)
Total tuition fee for M.Eng program (4 semesters) of 80,000 THB
วิชาแกนหลักที่สำคัญ
Core Courses
- Transport Phenomena in Food Engineering
- Hygiene in Food Engineering
- Numerical Method in Food Engineering
- Food Engineering Towards Entrepreneur and Startup