Become a Master in ​Food Engineering

Master Program (M.Eng) in Food Engineering

หลักสูตรปริญญาโท วิศวกรรมอาหาร

เราพัฒนาบัณฑิตปริญญาโทให้สามารถสร้างองค์ความรู้ใหม่จากงานวิจัยด้านวิศวกรรมอาหาร
เพื่อให้เกิดประโยชน์แก่สังคมและประเทศชาติ
We develop master student capable to create a new knowledge from food engineering research
that benefit to Thai society and the nation

รายละเอียดหลักสูตร
Program Specifications

Plan A.1 Research-directed program

  • For applicant with Bachelor holders
  • Emphasis on develop the advance researching skill
  • Program with Thesis only: 36 credits
  • Additional non-credit coursework: 7 credits
  • Study program duration: 2 years
  • Maximum study period: 4 years

Plan A.2 Research and courseworks program

  • For applicant with Bachelor holder
  • Emphasis on researching new knowledge for develop skill to be advance researcher
  • Program with 24 credit-courseworks and 12 credit-thesis
  • Additional non-credit coursework: 7 credits
  • Study program duration: 2 years
  • Maximum study period: 4 years

ผลลัพธ์การเรียนรู้ของหลักสูตร
Program Learning Outcomes

PLO 1 สามารถนำหลักคุณธรรม จริยธรรม และความรับผิดชอบต่อสังคม มาประยุกต์ใช้กับงานในวิชาชีพวิศวกรรมอาหาร 
(Ethics in Food Engineering profession)

PLO 2 สามารถวิเคราะห์ วางแผน และแก้ไขปัญหาในงานอุตสาหกรรมแปรรูปอาหารที่ซับซ้อน ด้วยการเทคนิค วิทยาการ และนวัตกรรมการแปรรูปอาหารสมัยใหม่ 
(Complex problem analysis & solving in Food Industry using novel knowledge and innovation)

PLO 3 สามารถสื่อสารองค์ความรู้ทางวิศวกรรมอาหาร ในการปฏิบัติงานหรือการเผยแพร่แก่สังคม ด้วยทักษะการเขียนและการนำเสนอทางวิชาการที่ดีในระดับนานาชาติ 
​(Communication of Food Engineering knowledge two language skilling, writing and presentation)

PLO 4 สามารถวิจัย พัฒนา หรือออกแบบระบบทางวิศวกรรมขั้นสูง หรือผลิตภัณฑ์อาหารเชิงนวัตกรรม ด้วยหลักคิดเชิงวิพากษ์ได้อย่างเป็นระบบ 
(Research capability on Food Innovation for food industry/system designing for professional career with critical thinking skill)

PLO 5 
สามารถประยุกต์แนวคิดการจัดการ และการประกอบการ เพื่อพัฒนาวิชาชีพวิศวกรรมอาหาร หรือเพื่อเสริมการวิจัยและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหารเชิงนวัตกรรมเป็นมิตรต่อสิ่งแวดล้อม
​(GO-ECO) (Management and Entrepreneurship for Food Engineering profession to promote research in GO-ECO food innovation)

ค่าธรรมเนียมการศึกษา
​Tuition fee

Tuition fee of 20,000* THB per semester (approximately)
Total tuition fee for M.Eng program (4 semesters) of 80,000 THB

​วิชาแกนหลักที่สำคัญ
Core Courses

  • Transport Phenomena in Food Engineering
  • Hygiene in Food Engineering
  • Numerical Method in Food Engineering
  • Food Engineering Towards Entrepreneur and Startup

ดาวน์โหลดเอกสารหลักสูตร
Download Program Documents